U heeft er misschien al over gehoord, de MINI JOHN COOPER WORKS TRACK EXPERIENCE. Maar wat is dit nu exact? Enkele weken geleden kreeg ik samen met een vriend de kans dit te ontdekken dankzij een online winactie. Samen met Petrolhead organiseerde MINI Belux de MINI John Cooper Works Track Experience op het circuit van Zolder tijdens de 24h van Zolder. De ideale gelegenheid om onder professionele begeleiding de MINI JCW wagens te ontdekken!

KAN IK WEL DEELNEMEN?

Wat wordt er nu exact verwacht van de deelnemers?

  • In het bezit zijn van een geldig rijbewijs
  • Jouw identiteitskaart meebrengen
  • Een security briefing volgen
  • Een helm dragen

Geen onmogelijke vereisten en dus toegankelijk voor quasi iedereen! Je ervaart de John Cooper Works Track Experience als bestuurder en als passagier. Ikzelf mocht 2 sessie van 20 minuten plaats nemen achter het stuur, maar kon tijdens de sessies van mijn collega meerijden als passagier. Rij je liever niet mee als passagier? Geen probleem! Je kan gewoon wachten in de pitlane.

“HET ZIJN TRAGE TAXIRITJES”

Bovenstaande zin heb ik wel een tiental keren gehoord… Maar neem het van mij aan, niets is minder waar. Jouw coach past het rijtempo aan aan jouw kunnen en capaciteiten! Doordat er een deelnemer was weggevallen konden mijn collega en ik extra voordeel halen uit deze ervaring. Wij konden namelijk genieten van een één op één coaching. Onze wagen was de enige wagen achter de wagen van de coach. De bedoeling is dat je de wagen voor jou zo goed mogelijk volgt en dezelfde (ideale) lijnen probeert te rijden. Wanneer je qua tempo, insturen of lijn verkeerde keuzes maakt, word je bijgestuurd via een walkie talkie die zich in de wagen bevindt. Op deze manier hebben de wagens contact met elkaar zonder dat omgevingsgeluid wordt geëlimineerd.

 

GAAT ZO EEN MINI WEL VOORUIT?

Je krijgt tijdens het programma sowieso de kans om de kracht van een 231 pk sterke JCW (3-deurs of Cabrio) als die van een 306 pk sterke JCW (Clubman of Countryman) te ervaren. En als je dan even denkt aan hoeveel pk de gemiddelde personenwagen heeft, dan denk ik dat we wel kunnen stellen dat ze niet moeten onderdoen. De Mini is automatisch geschakeld maar indien je zelfverzekerd genoeg bent, krijg je de mogelijkheid om ook met deze wagen te schakelen indien gewenst.

IS DAT HET DAN?

Natuurlijk niet! De Experience gaat over veel meer dan enkel het rijden alleen. Je krijgt een hartelijk ontvangst, je kan genieten van een heerlijk buffet en je krijgt nadien een diploma voor deelname. Je kan dus zowel op als naast het circuit genieten van deze ervaring!

 

Heb je geen ervaring op het circuit en wil je dit graag eens proberen?

TWIJFEL NIET LANGER EN RESERVEER NU JOUW PLAATS BIJ MINI!

Foto’s: Mini Belux