Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is dat we allemaal verschillend zijn. Als je het werk van iemand anders probeert na te maken, ben je alleen maar een slechtere versie van hen. Als je jezelf bent, kun je je eigen stijl creëren en het beste werk maken dat bij jou past. Ik heb jaren geëxperimenteerd en doe dat nog steeds, het is zo belangrijk om te groeien en je eigen ding te vinden.

De laatste jaren heb ik meer geïnvesteerd in software en programma’s die mij helpen om het werk makkelijker te maken, maar die ook de ervaring van de klant bevorderen. Ontdek hieronder de programma’s die ik als fotograaf gebruik!

 

Lightroom Classic (Adobe)

Adobe Lightroom Classic is een krachtige softwaretoepassing die is ontworpen voor fotografen om hun digitale foto’s te beheren, bewerken en organiseren. Het maakt deel uit van Adobe’s Creative Cloud-suite van toepassingen, waartoe ook Photoshop, Illustrator, Premiere Pro en andere behoren.

Lightroom Classic biedt een reeks functies die zijn afgestemd op de behoeften van zowel professionele als amateurfotografen.

Photoshop (Adobe)

Photoshop is een krachtig softwareprogramma ontwikkeld door Adobe en wordt gebruikt voor beeldbewerking, grafisch ontwerp, en digitale kunst. Over het algemeen gebruiken fotografen Photoshop vanwege de krachtige bewerkingsmogelijkheden en de flexibiliteit die het biedt bij het bewerken en manipuleren van digitale afbeeldingen. Het stelt fotografen in staat om hun creativiteit tot uiting te brengen en hun visie te realiseren door middel van gedetailleerde en verfijnde bewerkingen aan hun foto’s.

IMAGENAI

Imagen is een applicatie voor het bewerken van foto’s met kunstmatige intelligentie voor Adobe Lightroom-workflows. Als je het gaat gebruiken, upload je eerst 3000 foto’s met jouw eigen bewerking en leert zo het programma hoe jij bewerkt en het stelt op basis daarvan jouw profiel samen. Daarna stroomlijnt het je bewerking in een klik en is het gewoon nog een kwestie van kleine afwerkingen en bewerkingen. 

Via deze link voor ImagenAI krijg je 1500 gratis bewerkingen om mee te beginnen! Ideaal om het programma eens te testen. 

PIC TIME

Pic-Time is een online gallerij- en winkelplatform met de overtuiging dat uiterlijk en esthetiek het eerste kenmerk van elke galerie moeten zijn. Pic-Time heeft een ingebouwde klantenwinkel, geautomatiseerde verkoopfuncties en nog veel meer, allemaal gemaakt om de verkoop van fotografen te stimuleren.

Via Pictime geef ik mijn bruidsparen en andere klanten hun prachtige fotogalerijen op een naadloze manier waar ze hun bestanden op ware grootte of webformaat kunnen downloaden en tevens afdrukken, albums, lijsten en andere artikelen kunnen kopen! 

Ontdek via deze link Pic-Time en al zijn voordelen! Als je besluit te upgraden naar een betaald account, gebruik dan de code QLUVNJ om 1 extra gratis maand te ontvangen.

 

NOTION

Notion is een krachtige tool voor het organiseren en beheren van projecten en workflows. Het biedt verschillende tools zoals databases, takenlijsten en kalenders, en laat jou zo jouw eigen systeem van notities creëeren. Ik kan niet meer zonder en verzamel er mijn doelen, projecten, to-do’s, mijn content en nog veel meer. 

 

Natuurlijk is er geen one-size fits all op vlak van programma’s. Er bestaan nog tal van andere opties waarmee je als fotograaf aan de slag kan! Twijfel je nog over een programma of had je graag wat meer informatie? Aarzel dan niet en stuur mij gerust een mailtje (vdhlaura@outlook.be).