Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 augustus was het weer zover, de Jack Racing Days op het circuit van Assen. Het evenement waar raceliefhebbers uit de hele wereld worden getrakteerd op het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace evenement van Europa. Voor het tweede jaar op rij is Jack’s Casino opnieuw titelsponsor van deze Racing Day. Tijdens dit weekend konden de bezoekers genieten van de Porsche Carrera Cup Benelux, Ford Fiesta Sprint Cup, Supercar Challenge, Maxx Formula, Benelux Trophy en zoveel meer!

EEN WERVELWIND AAN EMOTIES

Het raceweekend was een wervelwind aan emoties voor de vele verschillende teams en bezoekers. Zo kon het team van 29Raceland hun eerste overwinning, met de Fin Veeti Rajala, vieren. Op zondag in de Fiesta Sprint Cup, kende het team van Domec een zware crash op zaterdag in de Supercar Challenge, maar wisten ze de wagen op zondag weer aan de startlijn te krijgen na een korte nacht. Verder konden de bezoekers genieten van een demo van RedBull Racing met David Coulthard achter het stuur, verschillende randanimaties en handtekeningsessies van hun idolen. Op de grid zagen we veel bekende namen zoals Sam De Jonghe, Tom Boonen en Esteban Muth, maar ook andere bekendheden zoals Puck Moonen, kwamen even proeven van de adrenaline in de autosport.

DTM-TALENT IN ACTIE TIJDENS DE SUPERCAR CHALLENGE

De 20-jarige Esteban Muth startte tijdens Jack’s Racing Day voor het eerst met de Ligier JS2 R van Xwift Racing Events. Waar hij normaal terug te vinden is in een BMW M4 GT3 tijdens het DTM-seizoen vormde hij voor de verandering samen met Tim De Borle een team in de Supersport divisie 2 van de Supercar Challenge. Hoewel hij op vrijdag tijdens de Free Practice voor het eerst in de wagen stapte, wist hij meteen het beste uit de Ligier te halen. Deze prestatie werd doorgetrokken in de kwalificatie en de races van dat weekend. Tijdens de kwalificatie kon hij het team naar P1 rijden! Samen met Tim De Borle reed hij tijdens de races op zaterdag naar P1 en zondag naar P3. Xwift Racing Events blikt terug op een geslaagd raceweekend en kijkt uit naar mogelijke verdere samenwerkingen met Esteban. 

 

U denkt waarschijnlijk een Ligier JS2R wat is dat nu juist? De R van Racing wordt duidelijk in de naam vermeld, dit omdat deze uitvoering van de wagen enkel en alleen is gemaakt om te racen. Toch wordt de R ook vaak gebruikt om te verwijzen naar Revival, hij werd namelijk ter ere van de 50ste verjaardag van het merk uitgebracht geïnspireerd op het model dat in 1975 de 24h van Le Mans reed. Met een Ford V6 24S 3.7l mid engine en 350 PK is dit de perfecte wagen voor het circuit, dit zowel voor een ervaren piloot als een gentleman driver.

Vanaf 26 augustus hervat het DTM-seizoen opnieuw en dit met een wedstrijd op de Nurburgring. Esteban zal daar opnieuw aan de start staan met de BMW M4 GT3. Naast het feit dat Esteban een talent is achter het stuur heeft hij ook het hart op de juiste plaats. Hij zet zich namelijk samen met Delphine van Saksen Coburg in voor ‘Make a Wish’. Neem een kijkje op zijn website en ontdek hoe jij hierin jouw steentje kan bijdragen. Wij kijken alvast uit naar het verdere verloop van zijn carrière en wensen hem veel succes toe!

FOTO’S EN TEKST DOOR LAURA VAN DER HAEGEN