Jullie shoot staat vast en het aftellen kan beginnen! In een vorige blogpost kon je al lezen welke outfits jullie best aantrekken. Maar de locatie, hoe kies je die?

Verschillende elementen hebben invloed op het eindresultaat van jullie fotoshoot: het licht, tijdstip van de dag, jullie outfit, de nabewerking én de locatie. Samen met het licht is de locatie de belangrijkste factor die de stijl van de foto’s bepaalt. Zo gaat een open vlakte een ander effect geven dan een bos of in de stad bijvoorbeeld.

Doorheen de jaren heb ik van enkele plekjes mijn vaste shootlocaties gemaakt maar ik hou er ook van om op ontdekking te gaan en steeds nieuwe plekjes te vinden. Zo is niet elke shoots hetzelfde en blijven jullie foto’s ook uniek.

Naast de locatie hebben de seizoenen uiteraard effect op het uiteindelijke resultaat. Zo gaat een bos in de herfst prachtige resultaten geven door de warme gloed van de verkleurde blaadjes. In de zomer geeft een bos een andere sfeer; minder lichtrijk en veel groen. In de lente zijn ook veel bloemenvelden in bloei en daarom de ideale plek voor een magische fotoshoot. In augustus en september staat dan weer de heide prachtig bloei.

Hebben jullie al wat meer een idee van wat jullie mooi vinden? Uiteraard kunnen we ook volledig out of the boxgaan voor jullie shoot! Denk maar aan de stad? Smalle, gezellige steegjes, de Sint-Michielsbrug in Gent… Of liever iets met water? In de zomer kan het zelf in het water! En wat denk je van gewoon bij jullie thuis? In jullie vertrouwde omgeving in een gezellige huiselijke sfeer.

Hebben jullie als koppel (of familie) een speciaal plekje? Waar je elkaar hebt leren kennen of leuke herinneringen aan hebt? Ook dit kunnen we zeker overwegen voor onze fotoshoot!

Je leest het dus goed, voor elk seizoens wat wils en ook een ander resultaat. Hieronder kan je een paar voorbeelden terugvinden van enkele prachtige locaties waar ik reeds kon fotograferen (de ene al wat spectaculairder dan de andere). Interesse in een fotoshoot? Aarzel dan niet en boek vandaag nog!

Momenteel ben ik druk bezig aan een brochure met de verschillende locaties in uitgewerkt. Op deze manier krijgen jullie een perfect beeld wat mogelijk is van de locatie, maar is dit ook perfect voor zij die nog geen locatie in gedachten hebben.

Uiteraard zijn er ontelbare opties mogelijk en heb ik veel mooie plekjes nog niet ontdekt.