Je hebt een fotoshoot geboekt samen met jouw paard, maar wat is nu de juiste voorbereiding? Waar moet je rekening mee houden? Wat als het paard niet meewerkt? Allemaal vragen die je je mogelijks kan stellen. In de volgende blog geef ik jou enkele tips voor een goede voorbereiding. Want een goede voorbereiding is het halve werk.

KLEDINGKEUZE

Een niet passende kleurencombinatie kan erg storend zijn op de foto. Draag bijvoorbeeld geen drukke patronen maar hou het bij rustige en effen kleuren. Het liefst iets in pasteltinten, aardetinten of zwart. Vraag mij ook gerust om advies als je twijfelt tussen kledingstukken.

PAARD VOORBEREIDEN

Zorg ervoor dat je paard en materiaal altijd netjes is gepoetst voor de fotoshoot. Zorg er dus voor dat je paard steeds stof- en vlekvrij is. Babydoekjes kunnen hier goed bij helpen! Wil je dotjes of vlechtjes in de manen maken? Dat kan, maar zorg dat dit alles voor de shoot gedaan is.

FOTOHALSTER

Tijdens de fotoshoot wordt er gebruik gemaakt van een speciaal fotohalster. Dit is een extra dun (maar stevig) halster wat achteraf weg te werken is in Photoshop. Zo kan je je paard tijdens de fotoshoot wel vast houden, maar lijkt het later alsof hij los bij je stond.

LOCATIE

Er wordt vaak gedacht aan alle mogelijke locaties om de mooiste resultaten te bekomen. Toch hoeft dit niet altijd zo belangrijk te zijn. Vaak is de stalling of weide waar het paard gestald staat een prima locatie. Toch verkies ik om te kunnen fotograferen in de buurt van een groene omgeving. Wil je toch op verplaatsing gaan? Dat kan!

EXTRA PERSOON

Zorg ervoor dat er tijdens de shoot een helper aanwezig is. Hij of zij kan bijvoorbeeld de aandacht van je paard trekken of het tuig vasthouden zodat ook jij je handen vrij hebt. Op deze manier kan jij je volledig focussen op je paard! Indien dit onmogelijk is haal ik vaak mijn beste moves boven, maar dit is vaak niet ideaal om te fotograferen.

GEDULD

Het geeft geen zin om je druk te maken. Paarden blijven dieren die soms onvoorspelbaar kunnen reageren en het kan gebeuren dat ze beslissen om niet mee te werken. Door de jaren heb ik geleerd om de nodige tijd te nemen om tot het gewenste resultaat te komen.

Heb je nog vragen over een shoot met jouw paard? Twijfel je over de locatie of jouw kledingkeuze? Aarzel dan niet om mij een berichtje te sturen.  Samen maken we er een leuke en onvergetelijke dag van! Het is misschien een investering, maar nadien kan je elke dag opnieuw genieten van de foto’s van jouw favoriete viervoeter(s).