“Wat moet ik aandoen voor de shoot?” is een vraag die ik bijna wekelijks krijg. Daarom zet ik enkele tips op een rijtje!

Kleurencombinaties: Kies kleuren die goed bij elkaar passen en die passen bij de locatie en het thema van de fotoshoot. Vermijd te felle kleuren die kunnen afleiden van het onderwerp van de foto.

Comfortabel en zelfverzekerd: Draag kleding waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Als je je goed voelt in wat je draagt, straal je dat uit op de foto’s.

Pasvorm: Zorg ervoor dat je kleding goed past en flatteert. Vermijd te strakke of te losse kledingstukken die je figuur niet goed laten uitkomen.

Texturen en patronen: Mix texturen en patronen voor visuele interesse, maar zorg ervoor dat ze niet te overweldigend zijn. Vermijd te drukke prints die kunnen afleiden van het onderwerp van de foto.

Accessoires: Voeg accessoires toe die je outfit completeren en je persoonlijkheid laten zien. Denk aan sieraden, hoeden, sjaals, enzovoort. Maar overdrijf niet, want te veel accessoires kunnen afleiden.

Lagen: Experimenteer met het dragen van verschillende lagen kleding om diepte en dimensie aan je outfit toe te voegen. Denk aan het toevoegen van een jasje, vest, of sjaal.

Tijdloze stukken: Kies tijdloze kledingstukken die niet snel uit de mode raken. Hierdoor zullen je foto’s er jaren later nog steeds relevant uitzien.

Schoenen: Vergeet niet dat je schoenen ook deel uitmaken van je outfit. Kies schoenen die passen bij de stijl en het thema van de fotoshoot, en die comfortabel genoeg zijn om in te bewegen.

Stijlvolle basics: Investeer in stijlvolle basics die gemakkelijk te combineren zijn met andere kledingstukken. Denk aan een goed passende spijkerbroek, een witte blouse, of een zwarte blazer.

Wees jezelf: Belangrijker nog, wees jezelf en laat je persoonlijkheid doorschijnen in je outfitkeuze. Kies kleding die jouw stijl en smaak weerspiegelt, zodat de foto’s authentiek en oprecht aanvoelen.

Heb je zelf geen leuk kleedje of geschikte outfit? Binnenkort heb ik een client closet waaruit jij kan kiezen! Twijfel je over jouw outfit? Stuur gerust een foto door en ik geef jou advies waar nodig.